SIN UPUCAO MAJKU U LICE: Priznao da je KRIV za UBISTVO, a MOTIV JE...
Nemačka policija, Foto: EPA/Clemens Bilan

STRAVILNO

SIN UPUCAO MAJKU U LICE: Priznao da je KRIV za UBISTVO, a MOTIV JE...

Zločin se dogodio u dnevnoj sobi porodične kuće

Objavljeno: 15:54h

Nesrećna žena (55) iz Nemačke umrla je kada ju je rođeni sin upucao u lice jer je "samo želeo da je spase od njega". Ovaj 32-godišnji muškarac je poroti u Salcburgu priznao je da je upucao svoju majku 23. novembra 2023. godine.

"Priznajem da sam 100 odsto kriv", rekao je optuženi na regionalnom sudu.

Zločin se dogodio u dnevnoj sobi porodične kuće u kvartu Zell am See gde su majka i sin živeli zajedno.

Prethodno besprekoran sin je kao motiv naveo želju da svoju majku oslobodi stresne situacije izazivane njegovom dugogodišnjom zavisnošću od alkohola i lekova.

"Mama, izvini, ne mogu da ti pomognem. Onda sam uperio pištolj u nju i povukao okidač", rekao je sudiji Martini Koher da je hitac ispaljen iz neposredne blizine i da je pogodio ženu u lice te da je na mestu umrla.

Sin je lično pozvao policiju i dao priznanje. Istražitelji su zatekli žrtvu kako leži na kauču u dnevnoj sobi sa televizorom koji je svirao u pozadini. Kao oružje ubistva zaplenjena je sačmarica koju je 32-godišnji legalno posedovao. Svedoka zločina nije bilo.

Nemačka policija
Nemačka policijafoto: Profimedia

Prema izveštaju, optuženi je u trenutku zločina imao 2,3 promila alkohola u krvi. Prema veštačenju veštaka neuropsihijatrije Gabriele Vorgotter, on je bio ograničene mentalne sposobnosti.

Tokom godina, međutim, čovek je uzimao lekove, ponekad bez ikakve potrebe, i kombinaciji sa alkoholom. Sebe je opisao kao "četvrtinu pijanca".

Optuženi je 23. novembra 2023. konzumirao jak alkohol i različite psihoaktivne lekove, ali je i dalje znao šta radi, navodi javni tužilac.

"Ključni deo ovog suđenja biće pitanje zašto je na ovaj način želeo da "pomogne" svojoj majci", rekao je tužilac.

Advokat odbrane Peter Macheiner rekao je da nema opravdanja za zločin. Tražio je od suda da se uzme u obzir tadašnju situaciju okrivljenog i tražio je blažu kaznu. Zbog sindroma nemirnih nogu (RLS), od kojeg optuženi boluje od svoje 20. godine, uzimao je lekove koje mu je prepisao lekar i koji su sadržali opijate, objasnio je. Sa ovim sindromom, oboleli osećaju neprijatan nagon za kretanjem u nogama, uglavnom u listovima. Peckanje ili povlačenje su tipični simptomi.

Lek je delovao, ali je njegov klijent postao zavisnik.

Sam optuženi je govorio o zaštićenom detinjstvu.

"Sve je proteklo dobro u smislu škole i obuke. 2019. mi je dijagnostikovana zavisnost od opijata. Normalan svakodnevni radni život više nije bio moguć. Ja sam kriv i niko drugi nije kriv. Žao mi je", rekao je na sudu.

Uskoro bi trebalo da se donese presuda.

Bonus video:

00:22

Ubistvo u Čačku

(Espreso/Telegraf/A.Đ./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.